Continuăm mini-seria dedicată eroului silențios al unui stil de viață sănătos – apa – și astăzi descoperim cum ea ne ajută să eliminăm toxinele din organism, cum contribuie la o piele strălucitoare și sănătoasă și cum putem reuși să bem efectiv mai multă apă.
Inodoră. Incoloră.
Fără gust – De ce este apa importantă pentru organism? – partea 2
H2O detox
Apa este importantă pentru a elimina toxinele din organism și ajută organismul să scape de reziduuri. Rinichii au nevoie de apă pentru a filtra impuritățile din sânge. Ficatul, principaul responsabil cu detoxifierea organismului, utilizează apa în neutralizarea substanțelor dăunătoare. Mic secret: pentru stimularea ficatului, stoarce câteva picături de suc de lămâie în apa pe care o consumi.
Apă pentru o piele sănătoasă
O piele deshidratată este ternă, uscată și are riduri mai pronunțate. De aceea, toate tratamentele Elite Estet recomandă un aport hidric optim. Hidratarea organismului este esențială pentru o piele strălucitoare, pentru ameliorarea acneei și pentru a permite mecanismelor epiteliale să funcționeze la nivele optime.
Retenția de lichide este tot un simptom al deshidratării: organismul tău încearcă să păstreze cât mai multe din apa pe care o ai. Consecința: pielea ta poate să obțină un aspect umflat și te poți simți balonată. Atunci când bei destulă apă, corpul tău elimină mai repede excesul de sodiu și reduce astfel retenția de apă.
De câtă apă ai nevoie?
Femeile au nevoie de aproximativ 2 litri de apă pe zi, iar bărbații puțin mai mult – 2.5 litri. Această apă poate fi obținută și din alimente așa că o femeie care consumă 7 porții de legume sau fructe s-ar putea să nu aibă nevoie decât de 1.5 litri. Nu uita, însă: necesarul crește dacă afară este cald sau dacă depui efort fizic!
Trucuri pentru a bea mai multă apă
Revenim la decizia de ”vreau să beau mai multă apă” și îți oferim câteva trucuri pentru a te asigura că te bucuri de cantitatea optimă de apă în fiecare zi!
Păstrează o sticlă sau o carafă pe birou. Astfel scapi de lenea deplasării până la dozator și poți monitoriza mult mai ușor câtă apă ai băut – nu mai trebuie să numeri pahare!
Consumă apă plată, minerală, sucuri de fructe/legume sau ceaiuri de plante/fructe.
Adaugă suc de lămâie sau lime în apă pentru un plus de varietate.
Adaugă felii de fructe sau plante aromatice într-o sticlă de apă și lasă-le la infuzat peste noapte. Îți recomandăm combinații de portocale, lămâie, căpșune cu busuioc, mentă și castravete și orice îți face ție cu ochiul!
Fă sucuri din legume și cu un singur fruct pentru dulceață: castraveții și țelina merg foarte bine datorită conținutului lor ridicat de apă, castravete cu pară și mentă sau mere, morcovi, țelină și pătrunjel.