Te-ai trezit vreodată și te-ai uitat în oglindă numai pentru a fi surprinsă de liniile fine din jurul ochilor, de pielea cu aspect lăsat, de cearcăne sau pungi?
Ochii îți dezvăluie povestea – nu vârsta
Pielea din jurul ochilor poate fi de cinci ori mai subțire decât pielea feței și de aceea are nevoie de îngrijire specială și de mai multă atenție. Dacă pielea ar fi material textil, atunci zona ochilor este mătase, tenul este bumbac, iar restul corpului este denim.
Informații despre pielea din jurul ochilor
Zona nu are glande seboree – acestea păstrează pielea hidratată – și conține foarte puține fibre de colagen și elastină. Lipsa lor din jurul ochilor duce la apariția mai rapidă a aspectului de piele lăsată și a ridurilor.
Sub ochi există trei zone cu țesut adipos susținute de o membrană fină. Din cauza factorilor agresori externi și interni această membrană își pierde din fermitate și astfel apar nesuferitele pungi de sub ochi.
Zona prezintă mai multe vase capilare. Dacă acestea permit acumularea de lichid, apare aspectul de ochi umflați.
Foarte multe produse de îngrijire a feței conțin ingrediente care irită zona oculară (cum ar fi filtrele de protecție solară). Folosește o cremă separată pentru ochi – ea va fi mai delicată cu ei.
Cele mai des întâlnite probleme
Cearcăne: din cauza faptului că pielea din această zonă este atât de subțire, trecerea sângelui provoacă apariția unei nuanțe albăstrui. În medicina chineză tradițională cearcănele sunt asociate cu un dezechilibru renal/adrenal provocat de stres și lipsa somnului.
Ochi umflați: apar pe timpul nopții din cauza acumulării de lichid provocată de sinusuri înfundate, căldură, alergii la praf sau inflamații cronice. Acești factori duc la stagnarea microcirculației și la acumularea de lichid. În mod obișnuit acest aspect dispare de-a lungul dimineții.
Ptoză (pleoapă lăsată): pleoapele protejează și lubrifiază zona superficială a ochiului. Pleoapa superioară este ridicată de un mușchiul levator, iar în partea interioară a acesteia există o plăcuță tarsală care conferă rigiditate pleoapei. Mușchiul este atașat de plăcuță printr-un tendon. Ptoza apare când mușchiul ridică parțial sau deloc pleoapa. Principala cauză este slăbirea ce vine odată cu vârsta.
Riduri: provocate atât de vârstă, cât și de mai multe obiceiuri proaste pe care le poți evita.
- Nu porți ochelari de soare: uită-te în oglindă și închide ochii ca și cum ți-ar bate soarele în față. Aceste riduri temporare devin permanente pe măsură ce repeți aceleași mișcări.
- Îți freci ochii și tragi de pielea sensibilă: pielea de aici este atât de subțire, încât cu cât o bruschezi mai mult, cu atât vor apărea mai multe riduri și mai repede.
- Dormi pe burtă sau pe o parte: când îți cufunzi capul în pernă provoci linii fine care se pot transforma în riduri – nu ai observat niciodată urme pe față dimineața?
- Nu folosești SPF: expunerea la soare este printre cauzele principale ale îmbătrânirii pielii. Distrugând rețeaua de colagen și elastină, soarele provoacă apariția ridurilor și liniilor fine. Folosește produse speciale de hidratare cu factor de protecție solară.
Cum le pot rezolva?
Ridurile și pleoapele căzute nu își au locul atunci când vrei să cucerești cu o singură privire. Descoperă cel mai eficient tratament ce redă elasticitatea și fermitatea pielii din jurul ochilor, estompând ridurile și eliminând cearcănele.
PROCEDURA ELITE DE LIFTING NON-INVAZIV a zonei ochilor utilizează tehnologia Exilis – prima și singura tehnologie de estetică medicală ce combină radiofrecvența monopolară cu ultrasunetele pentru remodelarea structurii fibrelor de colagen proprii pielii. Noile structuri de colagen sporesc fermitatea pielii, îi oferă un aspect mai tânăr și îi îmbunătățesc textura și elasticitatea.
Elite Eyes rejuvenează atât aspectul zonei tratate, cât și al întregii fețe prin reducerea ridurilor de tip ”labă de gâscă”, pungilor de sub ochi și prin redarea fermității pielii cu aspect lăsat.
Efectele tratamentului de lifting non-invaziv al ochilor durează până la 2 ani, iar specialiștii recomandă o ședință de întreținere la fiecare 6 luni.